Kniven mot strupen – då bjöd New York Rangers på målexplosion

Det var uppdukat för fest i Amalie Arena, där tanken var att Tampa Bay skulle säkra en finalplats. Men New York Rangers agerade festförstörare när man krossade Tampa med 7-3, och tog serien till en sjunde och avgörande match på hemmaplan.
– När vi förlorade hemma senast fick jag samma känsla som när vi förlorade finalen förra året. Nu är vi inte långt ifrån en ny final, säger matchens kung Derick Brassard.

Det måste kännas hopplöst att möta detta New York Rangers i slutspel. Känslan är att det i princip inte går att slå ut Alain Vigneaults mannar, vars segersvit i sjätte- och sjundematcher nu är uppe i sju matcher. I natt hade Tampa Bay chansen att säkra en plats i Stanley Cup-finalen för första gången på elva år, men chansen gick upp i rök. En rök som var intensivare än den vi bjöds på under veckans Stockholmsderby i fotboll.

New York Rangers tog ett tidigt kommando när man gick upp till 2-0, och efter en reducering från Tampa Bay kom till sist segerrycket. På fyra minuter i den tredje perioden sköt man tre mål och gick upp till 5-1, och matchen var avgjord. Rangers lyckades återigen med bedriften att från ett underläge …Läs mer