Kocken som lagade tusen års mat

TV I julkalendern Tusen år till julafton får man följa barnens svenska historia från vikingatiden och fram tills i dag. Maten är en viktig del i vardagen och det är den skånske kocken Tareq Taylor som står för matlagningen.
– Jag var dålig på att hänga med på historielektionerna i skolan, men nu har jag förstått saker som jag inte kunde ta till mig då, säger han.

Fakta
Tusen år till julafton sänds med start den 1 december både i Barnkanalen och SVT1.
Sändningar kl 07.45 och 18.45 på vardagar och 8.45 och 18.45 på helger.
För regin står Karin af Klintberg.

Tidningens barnpanel gillade matinslagen i kalendern när de fick förhandstitta på några avsnitt inför premiären den 1 december.
– Jag tycker om Tareq också, och maten. Ibland vill man smaka den, ibland vill man bara spy, sa Nora Levin, en i vår barnpanel, då.
Tareq Taylor tycker själv att det har varit en spännande erfarenhet att laga mat från så många olika tidsperioder.
– Det har varit en session av mathistoria som det varit fantastiskt att vara med om, säger han via Skype från Australien.

Där befinner han sig för att bland annat spela in ett nytt matprogram för SVT. Tareq

Läs mer här: Kocken som lagade tusen års mat

kommentarer