Kokbok från Österlen kan bli bäst i världen
Sverige Gårdshotellet Drakamöllans kokbok The Magical Cuisine of Drakamöllan har utsetts av World Gourmand Cook Book Awards till bästa svenska kokbok i två kategorier – Bästa översättning och Egen utgivning. Det betyder att boken går vidare i tävlingen och har chansen att bli världsbäst i konkurrens med kokböcker från 209 länder.
Priserna delas ut i Yantai, huvudstad i Kinas främsta vindistrikt under stadens vinfestival i slutet av maj 2016.
– Det här är fantastiskt roligt. Vår kokbok är en originalutgåva på engelska och ett led i vår satsning att locka fler internationella gäster till Drakamöllan, säger Ingalill Thorsell, ägare av Drakamöllan Gårdshotell i ett pressmeddelande.
Drakamöllan Gårdshotell är ett litet hotell på Österlen, inrymt i en skånegård med anor från 1600-talet. Hotellet är välkänt för sitt goda kök.
Kokboken ”The Magical Cuisine of Drakamöllan” tar upp allt från lammkotletter och torsk till bröd och sillinläggningar. Det finns även ett särskilt avsnitt för advent och jul.
Läs mer här: Kokbok från Österlen kan bli bäst i världen