Kylington under NHL-profilens vingar: ”Johnny Oduya är som en storebror”

Om en månad kan han väljas som första svensk i NHL-draften i Florida. Men redan innan Oliver Kylington hunnit kliva upp på farstukvisten till världens bästa liga har han hittat en mentor som hjälper honom att förbereda sig på de stora äventyret.
– Johnny Oduya har alltid varit som en storebror för mig säger backtalangen om Chicago Blackhawks-backen i en lång intervju med hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Han har högt ställda förväntningar på sig, Oliver Kylington. Efter att ha klivit in och spelat SHL-hockey med Färjestad och blivit den yngsta målskytten i SHL redan under säsongen 2013/14 hade han enorm krav på sina axlar inför årets säsong.

Foto: Ronnie Rönnkvist

Men det gick inte riktigt som förväntat för Kylington. Han fick inte den utväxling han hade önskat och i november i fjol bad han Färjestad om att bli utlånad till AIK i Hockeyallsvenskan.
– Jag stötte på lite hinder och motgångar förra säsongen precis som alla hockeyspelare kommer att göra någon gång. Det gäller att kunna tackla dom och jag känner inte att mina motgångar har gällt just mitt spel, utan det är i min omgivning som det har varit motgångar i, säger Oliver Kylington när hockeysverige.se träffar honom för en intervju i Sturegallerian …Läs mer

Läs mer här: Kylington under NHL-profilens vingar: ”Johnny Oduya är som en storebror”

kommentarer