By Anton Högsander

Isac Lundeström fortsätter att vara glödhet i Luleå. När laget fick besök av Växjö under lördagen var det 17-åringen som inledde målskyttet redan efter tre minuters spel. Men det var målvakten Joel Lassinantti som blev den stora matchvinnaren.
– Nu kanske spöket är borta, sa Thomas ”Bulan” Berglund efter att hans lag lyckats fixa första hemmasegern under ordinarie speltid.

Hemmalaget visade upp sig från sin piggaste sida under den första perioden. Redan efter tre minuters spel klev Isac Lundeström fram och prickade in 1-0 efter att han skrinnat ifrån sin försvarare vid blålinjen och prickat pucken i krysset.

Med fyra minuter kvar av den första perioden utökade Patrick Cehlin till 2-0 när han var framme på en retur och satte gummitrissan högt.
– Det var en bra tekning. Jag gick ner, hugger på rutin. Vi gör en riktigt bra första period, sa Cehlin till C More i periodpausen.

”UTESPELARE BLOCKAR MER ÄN JAG FÅR PUCKAR PÅ MIG”
Efter en mållös mittperiod jagade Växjö en viktig reducering. Trots flera försök under de två första perioderna var Joel Lassinantti i Luleås målbur omutbar. Den historien upprepade sig även i den tredje perioden.

Växjö försökte – bland annat genom Martin Lundberg som var nära att placera in pucken – men Lassinantti höll ifrån och gav Luleå sin första trepoängare på hemmaplan.
– Jätteskönt. Vi visar en styrka i defensiva zonen i den sista perioden. Utespelare blockar mer än jag får puckar på mig, sa Lassinantti efter matchen.

The post Lassinantti spikade igen när Luleå jagade bort spöket: ”Visar styrka i defensiva zonen” appeared first on Hockeysverige.