Limhamnsbor rasar mot vägombyggnad

ELINELUND – Hur ska det här fungera? Man kan inte bara sitta inne på ett kontor och planera!
Ett 50-tal personer samlades på söndagen på utsiktsplatsen vid Limhamns kalkbrott för att diskutera och manifestera mot förslaget att bygga om Annetorpsvägen och göra den smalare.

Ilskan hos de församlade var stor. De politiker i tekniska nämnden som sagt ja till förslaget stod inte högt i kurs. En åhörare tyckte till exempel att man skulle göra som arga franska bönder – köra ut och blockera Annetorpsvägen under några timmar.
Ett fruktansvärt flummigt förslag, tycker Tora Greve.
– Det samlar sig köer i mängder när folk ska köra till jobbet. Det kommer att bli ännu värre. Ja ja, jag är ju pensionär så det rör inte mig, men det rör ju företag och arbetande människor.

Lars Wramell, som driver företaget Setrab AB på Annetorps industriområde med 50 anställda, är orolig för att en smalare Annetorpsväg ska påverka transporterna till firman.
– Vi har internationella transporter som kommer och hämtar hos oss. Redan i dag klagar chaufförerna på att det är svårt att komma till.
Det var i maj förra året som en rödgrön majoritet av politikerna i tekniska nämnden sa ja till ombyggnadsförslaget för 13 miljoner kronor, en

Läs mer här: Limhamnsbor rasar mot vägombyggnad

kommentarer