Lugi förlängde hemmasviten

HANDBOLL Lugi går som tåget på hemmaplan. Femte raka segern i Arenan kom mot Kristianstad HK. Det vinröda laget avslutade starkt och vann med 22-17 (10-9).

Team Eslöv och H65 Höör har fått stryk i hallen. I går fick nästa Skånelag – Kristianstad HK – känna på hur starkt Lugi är i hemmaborgen. Men matchen blev jämn och levde långt in i andra halvlek.
– Det var en tuff match. Folk förväntar sig att vi ska spela bra i alla matcher och vinna lätt, men Kristianstad är inget dåligt lag. De har spelat bra på slutet och slåss om en slutspelsplats, säger Lugis tränare Dragan Brljevic.

Hemmalaget hade en sämre period av första halvlek med bortkastade bollar, tveksamma avslut och brända lägen. Kristianstad ledde med 5–3, men Lugi kom ikapp och gick till pausvila med ledning 10–9.
– I första halvlek spelade vi inte som ett lag, varken framåt eller bakåt. Det tog vi upp i pausen och i andra halvlek blev allt mycket bättre, säger Brljevic.
Rycket kom i mitten av andra halvlek. Melissa Petrén dundrade in 15–13 och Hanna Blomstrand satte 16–13. Gästerna fick straff och läge att krypa närmare, men storspelande Lugimålvakten Matilda Ekdahl knep straffen och i anfallet

Läs mer här: Lugi förlängde hemmasviten

kommentarer