Luleå nollades av finska mästarna

Nej, Luleås resa till Finland blev ingen resultatmässig succé. Igår föll man med 3-1 mot HPK, och under eftermiddagen nollades man av det finska mästarlaget Kärpät.

Kärpät har blivit en stormakt i Finland, och vunnit två raka mästerskapstitlar. Idag tog man sig an Luleå, och visade nästan omgående att man alltjämt är ett nummer större än Joakim Fagervalls stjärnfyllda lag.

SHL-bekantingen Esa Pirnes sköt 1-0, hans kedjekollega Aku Kestilä satte tvåan, innan Pirnes återigen lyckades överlista Daniel Larsson med det avslutande 3-0-målet i mitten av den andra perioden. De två avslutande målen kom med bara tre minuters marginal.

Norrbottens-Kuriren rapporterar att Daniel Larsson blev utsedd till matchens bästa spelare, trots de insläppta målen. Kärpäts mål vaktades av Sami Aitokallio, i skadade Iiro Tarkkis frånvaro.