Malmö tog andra raka segern – SHL-debutant målade direkt

By Anton Edman

Malmö tog sin andra raka seger när laget besegrade ett skadeskjutet HV71. Max Görtz visade vägen med sitt mål till 1-0. Men matchens höjdpunkt var ändå Axel Wemmenborn. 25-åringen gjorde sin första SHL-match i karriären och slog till med mål direkt i debuten. Slutresultatet skrevs till 3-1.

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tisdagskvällen bjöd på en drabbning mellan Malmö och HV71 i Malmö Arena. Två lag som inte imponerat de senaste fem matcherna och jagade nödvändiga poäng för att haka på övre halvan.

Malmö tog som hemmalag tag i den berömda taktpinnen. Men det var en hyfsat jämn första period som de nästan 5500 personer fick se i Malmö Arena. Malmö var också laget som tog ledningen. Det krävdes ett powerplay för att överlista Jonas Gunnarsson i HV:s mål. Max Görtz kunde läckert prickskjuta in 1-0 i krysset. Målvakten Gunnarsson som alltså är i HV71 på lån från just Malmö. Ett lån som löper ut den 31 oktober. En minst sagt konstig situation för 25-åringen, som helt klart var en av HV:s bästa spelare i matchen mot Malmö.

I andra perioden tog Malmö över mer och mer och vann skotten med klara 17-6. Det skulle också visa sig i målprotokollet. Erik Andersson ökade på hemmalagets ledning till 2-0. Det såg mörkt ut för HV som drog på sig tre utvisningar i andra perioder. Men hoppet tändes när Victor Ejdsell reducerade till 1-2. Malmö svarade dock direkt. Axel Wemmenborn satte 3-1 till hemmalaget. 25-åriga Wemmenborn, som är på lån från Pantern, gjorde idag sin SHL-debut och alltså näta direkt i första matchen. Grattis!

I tredje bevakade Malmö sin ledning och det kändes som att bortalaget saknade lite spets. Kanske inte så konstigt med tanke på en väldigt lång