Mardrömmen: NHL:s poängkung skadad

By Måns Karlsson

Med sina 82 poäng under säsongen har Nikita Kutjerov varit världens kanske främsta spelare det senaste året. I natt kom emellertid en tung smäll för ryssen. Han avbröt 4-3-segern mot Toronto med en skada.

Det var redan i den första perioden som Nikita Kutjerov lämnade isen och begav sig ut i omklädningsrummet. En stund senare kom Tampa Bay med beskedet ingen av deras supportrar ville höra; Nikita Kutjerov har ådragit sig en överkroppsskada.

Det finns inga rapporter om exakt vilken typ av skada det rör sig om eller vilken omfattning den har. Men är det något Tampa Bay fått uppleva allt för mycket är det just skador på sina storstjärnor när det vankas slutspel. Ben Bishop, Anton Strålman och den evigt otursförföljde Steven Stamkos är bara tre nyckelspelare som ådragit sig allvarliga skador precis till slutspelet.

#TBLightning forward Nikita Kucherov has sustained an upper-body injury and will not return tonight. #TORvsTBL

— Tampa Bay Lightning (@TBLightning) February 27, 2018

Trots att Kutjerov var skadad lyckades Tampa dock vinna mot divisionsrivalen. Det blev 4-3 sedan Brayden Point avgjort i den straffläggning som följde efter de 60 ordinarie minuterna och de fem övertidsminuterna.

HYLLAR GENERAL MANAGERN

Chris Kunitz, Tyler Johnson och Adam Erne gjorde divisionsledarens mål under ordinarie tid. James van Riemsdyk, Mitch Marner och Tyler Bozak gjorde Torontos mål i matchen.

Tampa har nu fem poängs försprång och två matcher till godo utöver det på Toronto. Med andra ord var nattens seger mycket viktig i kampen om att vinna Atlantic Division och därmed också konferensen. Den största konkurrenten för Tampa Bay ser i stället