Mattias Karlin om framtiden: ”Absolut ett alternativ”

By Henrik Skoglund

Säsongen har minst sagt innehållit höga berg och djupa dalar för Mattias Karlin efter succéstarten med Mora i SHL, som följdes av att han fick sparken i januari. Avslutningsvis räddade han kvar Västervik i Hockeyallsvenskan och där kan han nu tänka sig stanna.

Det var många som hyllade SHL-nykomlingen Mora och deras tränare Mattias Karlin efter en bra start i högstaligan. Lite överraskande fick sedan Karlin sparken den 14 januari och då han och Mikael Johansson ersattes av Johan Rosén och Daniel Hermansson i dalaklubbens bås.

Den 27 mars tog sedan Karlin över sin gamla klubb Västervik sedan de sparkat Roger Forsberg tre omgångar in på kvalserien där smålänningarna kämpade för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.

KAN TÄNKA SIG VARA KVAR

Med Karlin vid rodret säkrade de nytt allsvenskt kontrakt i torsdags och nu öppnar 38-åringen för att stanna.
— Mitt fokus har bara varit på den här säsongen och att laget skulle klara sig kvar. Men jag älskar Västervik och VIK är absolut ett alternativ, säger han i en artikel i Vimmerby Tidning.

Karlin kom till Västervik 2011 och tog på fem säsonger klubben från divison två till allsvenskan. Efter debutsäsongen i andraligan ifjol, som slutade i en succéartad tredjeplats, tackade Örnsköldsviks-sonen för sig och gick vidare till nya äventyr i SHL och Mora där han tog över efter Jeremy Colliton. Men återkom alltså för några veckor sedan för att rädda kvar Västervik. Ett uppdrag som han lyckades med.

För Mora skulle ett tränarjobb för Karlin nästa säsong så klart vara välkommet då han har kontrakt med dem då också och därmed står på deras lönelista i händelse av att han inte skulle ha något annat uppdrag.

FORWARDEN SLUTAR

I samma artikel i Vimmerby Tidning

Läs mer här: Mattias Karlin om framtiden: ”Absolut ett alternativ”

kommentarer