Missnöjd trots poäng på bortaplan: ”Vi tar en del naiva beslut”

By Henrik Skoglund

Färjestad såg ut att gå mot segern på hemmaplan. Men Linköping ville annorlunda och lyckades komma tillbaka i den tredje perioden i SHL-premiären som hemmalaget till slut vann på straffar med 3-2.

Färjestads 1-0 kom efter dryga åtta minuter när nyförvärvet från AIK, Michael Lindqvist, avslutade på en mycket fin passning från Rasmus Asplund.
— Den satt bra faktiskt. Bra anfall rakt igenom och en bra pass. Jag försökte få den på mål, berättade målskytten för C More i första pausen. Lindqvist fick senare utgå efter att han slagit i ansiktet i stolpen.
Drygt två minuter senare gjorde passningsläggaren Rasmus Asplund 2-0.

Efter en mållös andra period skulle matchen ta en vändning i den tredje. Rasmus Asplund och Anton Grundel tog utvisningar för hemmalaget och de utnyttjades skoningslöst av Mathis Olimb och Chad Billins i Linköping som på 1:06 såg till att göra matchen lika på två.

NÄRA VÄNDNING

Linköping låg sedan på för ett ledningsmål och de var riktigt nära i powerplay i slutet av matchen, men Färjestads målvakt Stefan Steen stod upp bra för hemmalaget. Det gjorde han också i straffläggningen som Färjestad kunde vinna genom mål av Per Åslund.

Trots att hans lag nästan vände på matchen och fick med sig en poäng var Linköpings tränare Dan Tangnes missnöjd.
— Vi är nöjda med att komma tillbaka. Men man är besviken över att vi inte fick ihop 60 minuter som vi ville.
Han efterlyste också färre utvisningar från sina spelare.
— Vi tar en del naiva beslut ute på isen som vi blir straffade för.

The post Missnöjd trots poäng på bortaplan: ”Vi tar en del naiva beslut” appeared first on <a target="_blank" rel="nofollow" rel="nofollow"