Motorfabriken i Skövde är Volvos första klimatneutrala

By Jasmin Frljevic

Volvo Cars har som vision att företagets globala tillverkningsverksamhet från och med 2025 ska vara klimatneutral. Fabriken i Skövde blir nu företagets första klimatneutrala och en av ett endast fåtal i Europa.

– Att förbättra vår energieffektivitet är vår första prioritet, därefter strävar vi efter att energin vi använder kommer från förnybara källor, säger Javier Variela, Senior Vice President för Manufacturing and Logistics på Volvo Cars i ett pressmeddelande.

All värme genereras från förbränning av avfall, biomassa och återvunna biobränslen innan de levereras till fabriken som även sedan 2018 får sin elförsörjning från förnybara källor.

– Det här är ett stort ögonblick både för Skövdefabriken och för Volvo Cars. Miljövård är ett av våra kärnvärden. Tillsammans med vår plan för elektrifiering av alla nya Volvo-bilar som lanseras från och med 2019 kommer klimatneutral tillverkning att markant minska vår totala miljöpåverkan och bidrar därmed till de globala insatserna för att hantera klimatförändringarna, säger Stuart Templar, hållberhetsdirektör.

Läs mer här: Motorfabriken i Skövde är Volvos första klimatneutrala

kommentarer