Nådde mäktiga milstolpen i hajpade duellen: ”Ovi är fortfarande kung”

By Uffe Bodin

Aleksandr Ovetjkin – Patrik Laine 2–1.
Washington – Winnipeg 3–2.
I nattens uppsnackade möte mellan NHL:s två bästa målskyttar var gammal äldst. Ovetjkin slog till med karriärens 600:e mål när Washington slog WInnipeg.
– ”Ovi” är fortfarande kung, förkunnade coachen Barry Trotz efter Capitals seger.

Det håller på att utvecklas till en av de mest rafflande duellerna under avslutningen av grundserien. Den gamle målkungen mot den nya, Aleksandr Ovetjkin, 32, mot Patrik Laine, 19.

I natt möttes de bägge stjärnorna när Winnipeg intog Washington. Och precis som många hade förutspått och hoppats blev det en häftig kamp mellan gammal och ung.

Ovetjkin och Laine gick in i matchen i delad skytteligaledning, med 40 mål vardera. Den förstnämnde visade att gammal är äldst och lämnade isen som dubbel vinnare. Ovetjkin sköt två av Washingtons mål när det blev seger med 3–2 efter förlängning. Laine fick nöja sig med en fullträff – hans tionde på sex matcher under mars månad.

Men det här var Aleksandr Ovetjkins afton. För inte nog med att Washington Capitals kapten vann matchen i matchen med Laine, han passade även på att bli den blott 20:e spelaren i NHL-historien att nå 600 mål.

LAINE INNE PÅ DET HISTORISKA MÅLET

Det historiska målet kom knappt fyra minuter in i andra perioden. Ovetjkin gav Capitals ledningen med 2–1 efter en grötig situation framför Winnipegs mål där han lyckades lyfta in en retur bakom Connor Hellebuyck i målet.
– Det är speciellt. Självklart vill du gör det mer och mer. Det är 600. Nu vill man göra ett till mål och få det till 601, säger Ovetjkin till nhl.com.

Patrik Laine befann sig på isen när Ovetjkin nådde sin efterlängtade milstolpe. Han var respektfull och humoristisk efter matchen, som Washington vann med 3–2 efter ett övertidsmål av <a target="_blank" rel="nofollow" href="http://www.eliteprospects.com/player.php?player=34777" target="_blank"