NHL-bloggen: Här är Conn Smythe-favoriterna – och de som måste rycka upp sig

Vi har kommit till den punkt i slutspelet då det faktiskt börjar kännas rimligt att spekulera lite kring Conn Smythe-troféen som utdelas till slutspelets mest värdefulle spelare. Här nedan följer en matig och sannolikt fullkomligt vilsen genomgång av slutspelets fyra återstående lag.

Ni får veta vem jag håller som favorit, vilka som skugga där bakom och vilka som förtjänar en guldstjärna utan att ha klämt sig in i ovanstående kategorier.

Givetvis måste vi också gnälla en smula, så jag slängde in någon som måste höja sig också.

Smaklig läsning!

Foto: Bildbyrån/Gary Hershorn

TAMPA BAY LIGHTNING

Favoriten: Tyler Johnson
Johnsons askungesaga är lika oemotståndlig som en mazarin på en pressfikabord. Den tidigare odraftade och på grund av sin längd ratade lille centern är tvåa i hela slutspelet poängliga och sköt nästan på egen hand Tampa vidare från första rundan mot Detroit.

Dock, lagkompisarna Nikita Kutjerov och Steven Stamkos skuggar bara en poäng bakom i poängligan och favoritskapet är inte lika självklart som tidigare.

De skuggar: Nikita Kutjerov, Ben Bishop, Steven Stamkos
Kutjerov har varit en nästan lika viktig katalysator för offensiven som Johnson och Bishop har efter ett par svajiga insatser tidigt i slutspelet levererat när det gällt som mest och nu verkar …Läs mer

Läs mer här: NHL-bloggen: Här är Conn Smythe-favoriterna – och de som måste rycka upp sig

kommentarer