NHL-RESAN: ”Henke” nära bli hjälte igen – räddade 55 skott: ”Det spelar ingen roll”

By Anton Edman

Henrik Lundqvist gjorde en ny monstermatch och var på väg att återigen bli matchjälte – men med 17 sekunder kvar av tredje perioden kvitterade Montréal match två. På övertid fick ”Henke” sedan sig besegrad när Radulov avgjorde dramat med sitt 4-3-mål. Då hade Lundqvist redan stoppat 55 skott.
– Det spelar ingen roll, vi förlorade matchen, säger ”Henke” till hockeysverige.se om sin hjälteinsats.

(MONTRÈAL)
Henrik Lundqvist blev stor hjälte i första mötet mot Montréal – och var nära att upprepa bedriften i match två inatt. New York Rangers var extremt nära att fullborda en riktig monstervändning från 1-2 till 3-2 i Centre Bell, men föll på målsnöret.

Bortalaget fick sämsta tänkbara start, när Montréal redan efter drygt fyra minuter gjorde 1-0. Taket höll på att lyfta i Centre Bell när fanatiska hemmafans skrek ut sin glädje. Men Rangers reste sig. Först kvitterade man till 1-1 och sedan tog man sig tillbaka från underläge 1-2 och gick upp till ledning med 3-2. När allt verkade avgjort blev det istället hemmalaget som mirakulöst nog vände tillbaka och vann ett helt sanslöst drama. Med 17 sekunder kvar av tredje perioden kvitterade Tomáš Plekanec till 3-3. Förlängning väntade och efter knappt 19 minuter avgjorde Aleksander Radulov matchen när han satte 4-3.
– Det är tufft, säger Henke från omklädningsrummet och suckar.
– Det är tufft… Sättet vi började matchen på var också tufft. Dom kvitterade med en trasig klubba, vi kunde kanske haft mer tur där. Men vi gjorde en hel del bra saker för att hålla oss kvar i matchen. Vi hade en bra chans att vinna.

Montréals kvittering till 3-3 med 17 sekunder kvar att spela kom som en rejäl käftsmäll mot Rangers.
– Det är uppenbarligen tufft att släppa in ett mål så sent, men det händer. Vi ska samla oss och gör