Nu är HK Malmö riktigt illa ute

By Ola Selby

malmö HK Malmö är riktigt illa ute i kvartsfinalserien mot Alingsås.
Hemmalaget vann med 31–22 och nu ligger HK Malmö under med 2–0 i matcher.

– Vi har det ruggigt tungt i anfallsspelet och nu fick de ännu fler kontringsmål. Försvaret var väldigt bra förra matchen, nu inte så bra varken bakåt eller framåt. Det är tungt, sa Fredrik Lindahl till Cmore.
Efter förlusten på hemmaplan var det ett tufft utgångsläge för HK Malmö mot erkänt hemmastarka Alingsås. Det blev inte bättre av den tuffa starten laget fick i den andra matchen.
Efter tio minuter var ställningen 6–2 och Stian Tönnesen tog bortalagets första timeout.
HK Malmö spelade upp sig lite men när Carl-Johan Andersson fick rött kort efter två armar i bröstet på Jesper Konradsson hade laget inte mycket försvarsspel kvar. Att bortalaget dessutom bjöd på mängder av tekniska fel gjorde inte saken bättre. Ställningen i paus var 14–11 till Alingsås.
– Vi spelar inte som vi hade snackat om och kommer inte upp i nivå. Det känns som att vi går i deras fälla, sa HK Malmös Linus Persson i halvtid.
Den andra halvleken var rätt lik den första. När HK Malmö hade chans att närma sig slarvade man bort anfall och istället kunde Alingsås dra ifrån ytterligare.
Mot slutet chansade Malmölaget med spel sju mot sex och genom att dubbelpunkta hemmaspelare. Det hjälpte dock inte utan hemmalaget vann med 31–22.
Nu leder Alingsås med 2–0 i matcher och om HK Malmö inte ska åka ut måste man vinna tre raka.