Ostoppbara Vegas – nu är de bäst genom tiderna

By Mathias Andersson

Nattens 7-3-kross mot Calgary Flames innebar nu att Vegas Golden Knights är det expansionslaget som tagit flest poäng i NHL i sin första säsong – genom tiderna. Dessutom gjorde William Karlsson sitt 31:a mål för säsongen.

Det är ingen nyhet längre att det här årets Vegas Golden Knights verkar vara kapabla att utmana bland topplagen den här säsongen. Men i nattens nya seger laget hade mot Calgary Flames så har expansionslaget lyckats med det som inget nytt lag någonsin gjort tidigare.

Segern var den 84:e poängen i år, och det gör att Vegas är det expansionslag som tagit flest poäng under sin första NHL-säsong – genom tiderna.
Detta efter ha krossat Flames med 7-3 på hemmaplan.

WILLIAM KARLSSON FYRA I SKYTTELIGAN

Naturligtvis var det supersvensken William Karlsson som lade grund för Vegas utförande. Han gjorde 2-1-målet i den första perioden i matchen. Och i den tredje perioden gick hemmalaget ifrån Calgary.

Luca Sbisa satte 5-3, Erik Haula 6-3 och slutligen gjorde Cody Eakin 7-3. För Calgary hade Mikael Backlund en assist i matchen.

Vegas leder Pacific Division överlägset med tio poäng före tvåan San José Sharks.

Vegas Golden Knights – Calgary Flames 7-3 (2-1, 2-2, 3-0)
Vegas: Ryan Carpenter (6), William Karlsson (31), Reilly Smith (20), Alex Tuch (11), Luca Sbisa (2), Erik Haula (23), Cody Eakin (7).
Calgary: TJ Brodie (4), Dougie Hamilton (14) (Mikael Backlund), Matthew Tkachuk (23).

The post Ostoppbara Vegas – nu är de bäst genom tiderna appeared first on Hockeysverige.