Övertygande seger för Sverige i Moskva

Sport

Malmö
Sverige hade chans till revansch mot Ryssland i torsdagens inledande match i Channel One Cup – och tog den med besked.
Efter att Ryssland tagit ledningen i den första perioden kunde Sverige både kvittera och ta ledningen i matchen som slutade 4-1 till Tre Kronor.

Med VM och Karjala Cup färskt i minnet, där Sverige båda gångerna slogs ut av ryssarna, hade man chansen till sin revansch i öppningsmatchen av Channel One Cup i Moskva på torsdagskvällen.
Sverige stod upp bra mot det starka ryska laget i den första perioden. När klockan tickat ner till noll gjorde ryssarna 1-0 men målet godkändes inte eftersom perioden var över. I den andra perioden gick Ryssland ut hårt med spel i den offensiva zonen och behövde inte många minuter för att spräcka nollan.
Trots bortais och underläge lyckades svenskarna komma igen. I den 27:e minuten kvitterade Sverige i spel fem mot tre genom André Petersson. Några minuter senare gjorde Jonas Ahnelöv 2-1. Ett mål som gav svenskarna än mer självförtroende och innan perioden var över hade svenskarna gjort 3-1 genom John Norman.

I den tredje perioden blev ryssarna allt mer frustrerade och i samband med en tekning tappade den ryska storstjärnan Ilya Kovalchuk

Läs mer här: Övertygande seger för Sverige i Moskva

kommentarer