Petersson bjöd på konstmål när Lettland skrällde: ”Jättebra match för oss”

By Ola Winther

Ett konstmål från André Petersson i den första perioden. Det var ungefär så roligt det blev för Tre Kronor i returmötet mot Lettland. Efter en blek svensk insats kunde letterna stå som segrare efter straffar i Södertälje.
– En jättebra match för oss, säger förbundskaptenen Rickard Grönborg till C More.

Många tunga NHL-förstärkningar är på väg hem för att förstärka Tre Kronor till VM – och tur är väl det. De spelare som är på plats för tillfället imponerade nämligen inte nämnvärt när de följde upp gårdagens 4-1-seger i Södertälje med ett straffnederlag mot Lettland.

Det började dock bra för det svenska laget när Färjestad-stjärnan Johan Ryno prickade in 1-0 på straff efter 32 sekunder. När sedan André Petersson följde upp det med att svara för ett riktigt konstmål fram till 2-0 cirka tio minuter senare såg Tre Kronor ut att gå mot en ny programenlig seger.
– Det stämde, för en gångs skull. Jag skottfintade, han gick på den, jag gick runt och knäppte upp den, säger Petersson om drömmålet till C More.

”Jösses vilket vackert hockeymål!” André Petersson har lekstuga när han stänker upp 2-0 mot Lettland i nättaket. #twittpuck pic.twitter.com/ZOyc7OxBW7

— C More Sport (@cmoresport) April 15, 2017

Roligare än det vackra 2-0-målet från Petersson skulle det dock inte bli för det svenska laget på lördagen. En brutal överkörning från lettiske forwarden Gints Meija på genombrottsmannen Victor Ejdsell i slutet av den första perioden såg ut att få luften att pysa ur Tre Kronor. Efter att man misslyckats att förvalta det fem minuter långa powerplayet som följde på matchstraffet tog istället Lettland över matchen.

RYNO VISADE VM-KLASS

Via tre raka mål i en grinig mittperiod vände letterna på matchen, där två av fullträffarna kom från storstjärnan Miks Indrasis. Ledningsmålet till 3-2 kom i spel