Poängfest för Torontos unga stjärna – bjöd på show i rivalmötet

By Uffe Bodin

Mitch Marner var på strålande spelhumör när Toronto Maple Leafs körde över Ottawa Senators i natt. 20-åringen stod för fem poäng i 6–3-segern hemma i Air Canada Centre.

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Toronto Maple Leafs är inne i ett riktigt fint stim just nu. När Ottawa Senators avfärdades med 6–3 i natt var det lagets fjärde seger på de fem första matcherna i februari. Bakom vinsten stod jättelöftet Mitch Marner, som efter en lite trög start på säsongen har blivit riktigt het senaste tiden.

20-åringen låg bakom fem av de sex målen mot Ottawa och lämnade isen med två mål och tre assist. Han blev därmed den första Torontospelaren att göra fem poäng i en och samma match sedan backen Tomas Kaberle noterades för samma summa i en match mot Anaheim Ducks 2009.

Marner kom nära ett hattrick när han sköt ett skott som styrdes i mål av James Van Riemsdyk fram till matchvinnande 4–1 i powerplay i den andra perioden.
– Han har jobbat riktigt hårt på träningarna och nu börjar det synas på matcherna. Tidigare har det varit ”hit and miss”, men nu var de 60 starka minuter från honom. Jag vet inte hur många puckar han stal i kväll, men det var många, sade coachen Mike Babcock om Marner på presskonferensen efter matchen.

ASSIST NUMMER 30 FÖR NYLANDER

Precis som William Nylander svarade Mitch Marner för 61 poäng som rookie i fjol. Den här säsongen trillade inte poängen in i samma takt under inledningen av säsongen, men efter att ha placerats tillsammans med Nazem Kadri och Patrick Marleau i Leafs andrakedja har det lossnat. Trion svarade för tio poäng mot Ottawa, där både Marleau (1+2) och Kadri (1+1) blev målskyttar.