Poänglös inledning – inatt hade världsmästarbacken poängfest

By Henrik Skoglund

Han fanns med i det svenska lag som i våras vann VM-guld i Köln. Inatt slog Philip Holm till med tre poäng när hans Utica vann med 2-3 över Syracuse.

Philip Holm spelade inatt sin fjärde match i AHL för Vancouvers farmarlag Utica. Efter att ha gått poänglös från sina tre första fick 25-åringen rejäl utdelning mot Syracuse. Först spelade han fram till 0-1, sedan sate han själv viktiga 1-2 i powerplay. En bit in i den tredje perioden assisterade han sen till Uticas segermål.

När Stockton tog emot Grand Rapids på hemmaplan bidrog Oliver Kylington på bästa sätt till 4-0-segern. Först spelade han fram till 1-0 och en bit in i den tredje perioden gjorde han själv 3-0.

Filip Sandberg var i våras starkt bidragande till HV71:s SM-guld. Inatt gjorde han första AHL-målet i sin tredje match för San José. Tidigare har han bidragit med två assist och står totalt på tre poäng efter sitt mål i powerplay inatt. Marcus Sörensen och Julius Bergman hade varsin assist för San José, som dock förlorade matchen mot San Antonio med 2-3.

Svenskamerikanske backen Philip Samuelsson satte säsongens första mål när hans Charlotte hemmabesegrade Bridgeport med 3-2. Sebastian Aho stod ånyo för en assist för bortalaget.

Det blev målrikt i mötet Iowa-Rockford och det var hemmalaget som kunde vinna med 7-4 efter att bland andra svenske backen Erik Gustafsson gjort mål. För Iowas Niklas Svedberg var det inte lika muntert och han fick fem mål förbi sig.

När Toronto åkte till Providence och vann med 2-3 gjorde Andreas Johnsson ett mål och Timothy Liljegren