Revyn kommer tillbaka till Hipp

Kultur och Nöje Den 19 december väcks Hipps gamla revytraditioner från 20-, 30- och 40-talet till liv igen när det är premiär för Malmö Stadsteaters En ny revy.
– Revyformen är underbar, säger teaterchef Petra Brylander som kläckte idén och även medverkar på scen. Jag älskar att jobba med humor och satir och allt måste verkligen inte vara gapflabb. Man måste få till det där svarta och kantiga också.

När Malmö Stadsteater bjuder in till pressträff för En ny revy på Hipp får vi se själva inledningen: vi befinner oss på Kockumsvarvet 1978 och förs sedan in i malmöitisk samtid, in i Kunskapssamhället.
– Det är verkligen En ny revy vi gör, säger föreställningens regissör Hans Marklund med stark betoning på ordet ny. Det är inte den traditionella med hattar, roliga gubbar och kändisreferenser utan mer livet som passerar. Vi sticker ner fingret i samtiden.

Revy har en lång tradition på Hipp. Teaterdirektören Oscar Winge, som tillträdde 1923 och vars ledstjärna var att skapa teater som Malmöborna ville ha, gjorde nyårsrevyer som blev stora kassasuccéer. Den första revyn under Winges tid, Runt horisonten, hade premiär 1923 och den sista, innan Hipp stängdes 1950, var Knydegille 1949. Det var Malmö stadsteaters

Läs mer här: Revyn kommer tillbaka till Hipp

kommentarer