Richard Ford till Malmö

Kultur och Nöje Richard Ford, Ryan Gattis, Jenny Erpenbeck och Nurrudin Farah är vårens gäster på internationella författarscenen i Malmö.

Först ut på scenen i vår, 10 februari är den amerikanske författaren Ryan Gattis som möter Andres Lokko för ett samtal om sin roman Sex dagar – en roman om upploppen i Los Angeles 1992 och om rasism, polisvåld och gängkrig i USA.
Nästa datum är 24 februari då den Pulizerprisade amerikanska författaren Richard Ford kommer för att samtala med Synne Rifbjerg från Weekendavisen om sitt författarskap. Malmöbesöket blir Fords enda Sverigebesök.
Efter det är det dags för den tyska författaren, regissören och dramatikern Jenny Erpenbeck den 17 mars. Erpenbeck är då Sverigeaktuell med romanen Natt för gott som kommer ut i början av mars. På Internationell författarscen samtalar hon med Ida Linde.
Vårprogrammet avslutas med den hyllade och i Nobelprissammanhang ofta nämnde somaliske författaren Nuruddin Farah. I sitt författarskap tar han bland annat upp kvinnors frigörelse i Somalia och kolonialmakternas övergrepp. Den 11 maj kommer han till Malmö och samtalar med Sydsvenskans kulturchef Rakel Chukri.

Även programmet för ”En timme med …”, stadsbibliotekets scen för svenskspråkiga författare presenterades på tisdagen. Dit kommer den Augustprisvinnande ungdomsförfattaren Jessica Schiefauer 21 april för ett samtal med Lotta

Läs mer här: Richard Ford till Malmö

kommentarer