Sargat Redhawks tog heroisk poäng

ISHOCKEY Ett kraftigt sargat Malmö Redhawks kämpade och slet i Scandinavium. Det gav en poäng i utdelning mot Frölunda, som vann med 3–2 efter straffar.
– Jag är jätteglad över prestationen. Synd att vi inte kunde knipa extrapoängen, sa Redhawks tränare Björn Hellkvist till Cmore.

Trion Mattias Persson, Henrik Hetta och Joey Tenute blev till en kvintett sedan TJ Galiardi och Peter Mueller lämnat sena återbud. Lägg till avstängningen på Nils Andersson och det är lätt att förstå att laguttagningen blev en utmaning för Björn Hellkvist inför Frölundamatchen.
– Du får skador under resans gång och det är inget att gnälla över. Man får skramla ihop det man har och sedan gå ihop som grupp och köra, sa Björn Hellkvist till Cmore.
Som om det inte var nog för Redhawks tillkom två ytterligare skador. Stefan Warg träffades olyckligt av en puck på halsen efter 17.25. Bara minuten senare fick Christoffer Forsberg hjälpas av isen efter att ha träffats av en tackling på ena knät.
Warg undersöktes på sjukhus, men det var ingen större fara med Redhawksbacken, enligt Cmore.
Förutom Panternlånet Fredrik Händemark fick juniorerna Malte Sjögren, Oliver Olsson och Erik Lundblad plats i matchtruppen.
Sjögren inledde i fjärdekedjan och höll sånär på att få en drömdebut, men

Läs mer här: Sargat Redhawks tog heroisk poäng

kommentarer