Sen kvittering – men Team 16 straffades av Ryssland

By Uffe Bodin

Det yngsta svenska landslaget kastades på fredagen in i en fyrnationsturnering i tjeckiska Hodonín där man i premiären ställdes mot Ryssland. Där blev det förlust med 1–2 efter straffar sedan Artur Brovkin överlistat den 14-årige svenske målvakten Jesper Wallstedt från Västerås.

Ryssland tog ledningen sent i den första perioden och höll den ledningen tills det återstod 2.12 av den tredje perioden. Då kvitterade Anton Larsson, Djurgården, till 1–1 och tvingade fram den förlängning som utmynnade i en straffläggning.

I det svenska laget utsågs målvakt Wallstedt till isens bästa spelare efter att ha stoppat 30 skott.

Team 16 fortsätter turneringen med att möta Tjeckien i morgon och Finland på söndag.

Sverige-Ryssland 1–2
(0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)
Period ett: 01.25 utv.2 min Ilya Nikolaev, 07.28 utv. 2 min Ludvig Hedström, 18.59 0-1 Vasily Podkolzin assist Ivan Manin, Daniil Zinoviev
Skott: 10-9
Period två: 19.25 utv. 2+2 min Marcus Carlzon Kivelä, 19.25 utv. 2 min Ivan Manin, 19.29 utv. 2 min Alexei Goriachev
Skott: 7-14
Period tre: 01.25 06.26 utv. 2 min Daniil Guscin, 07.27 utv. 2 min Victor Söderström, 17.48 1-1 Anton Larsson assist Tobias Björnfot, Alexander Holtz