Silfverbergs sköna comeback – hjälpte Anaheim till seger direkt

By Uffe Bodin

Anaheim Ducks börjar bli lite friskare efter skadehelvetet. I natt var både Jakob Silfverberg och kaptenen Ryan Getzlaf tillbaka i laguppställningen. Men samtidigt försvann Corey Perry med skada när Ducks slog Carolina Hurricanes med 3–2.

Det har varit fullt upp för Anaheim Ducks massörer och klubbläkare den här hösten. Lagets skadelista var överbefolkad redan när säsongen startade och har sedan fortsatt att växa sig längre och längre.

I nattens möte med Carolina Hurricanes fick Ducks i alla fall tillbaka både Jakob Silfverberg, som missat fem raka matcher, och Ryan Getzlaf, som missat de 19 senaste tillställningarna med en fraktur i ansiktet. Silfverberg levererade per omgående och satte snyggt 2–1-målet i den andra perioden – med god hjälp av motståndarbacken Haydn Fleury.

Rookien Fleury snubblade nämligen i mittzonen, tappade kontroll över pucken och gav Silfverberg fri lejd mot målet. Med ett av sina patenterade handledsskott prickade han Scott Darlings plockhandskryss.
– Det var på tiden att jag gjorde mål på ett friläge. Det är alltid skönt att komma tillbaka efter en skada, göra ett viktigt mål och hjälpa laget till seger, säger han enligt Ducks Twitterkonto.

PERRY FICK UPPSÖKA SJUKHUS

Målet gav Anaheim den boost man behövde för att vinna matchen. Logan Shaw spädde på ledningen till 3–1 i tredje perioden och segersiffrorna skrev till 3–2 efter en sen reducering av Victor Rask.

Men allt var inte frid och fröjd för Ducks. För samtidigt som Silfverberg och Getzlaf återvände till spel tappade laget en annan kugge. Corey Perry utgick i första perioden efter en kollision med Jeff Skinner. Det fanns inga uppgifter om hans tillstånd mer än att han tvingades uppsöka sjukhus.