Skåne vann TV-pucken efter stor dramatik: ”Helt underbart – jag kan inte beskriva det med ord”

By Anton Edman

Det blev en rafflande avslutning på TV-pucken 2017. I en dramatisk final var det till slut Skåne som stod som vinnare med 5-4. Ångermanland plockade ut målvakten på slutet, men orkade inte komma tillbaka en gång till.
– Jag måste säga att Skåne är en värdig vinnare, sa Mikael Renberg i SVT:s studio.

Under söndagen avgjordes den klassiska TV-pucken i Göteborg. Efter en oerhört spännande final så var det till slut Skåne som fick segerjubla och bilda den klassiska TV-puckshögen. Laget besegrade ett tappert kämpande Ångermanland med 5-4.
– Skåne vinner. Det är över. Och vilken fantastisk final det blev, gormade Chris Härenstam vid slutsignalen i SVT:s sändning.
– Titta på de här bilderna.

Ångermanland var dock nära att stå för en klassisk vändning. För det såg mörkt ut efter första perioden där Skåne hade skaffat sig en ledning med 3-1. Men Ångermanland kom tillbaka starkt i andra. William Wallinder reducerade till 2-3, men Oskar Magnusson svarade och gav Skåne ett tvåmåls-överläge igen. Wictor Åström hade dock andra planer, han såg till att stänka in två puckar för Ångermanland, och vips så var finalen helt jämn.

”SKÅNE HAR IMPONERAT FRÅN KVARTSFINAL OCH FRAMÅT”

Då svängde matchen igen, Anton Olsson klev fram och frälste Skåne när han satte 5-4 med mindre än tre minuter kvar av matchen. Ångermanland försökte med att ta ut målvakten på slutet, men kom inte ikapp.
– Jag måste säga att Skåne är en värdig vinnare. Om man tittar på hela slutspelet så har de imponerat från kvartsfinal och framåt, sa SVT:s expert Mikael Renberg.
– Sedan tycker jag att Ångermanland gör en fantastiskt bra match, finalen är helt jämn. Det är en otroligt bra final vi ser, en välspelad final med mycket nerver.