Skånska tjejer slog till i Karlskrona

BORDTENNIS Flera av de skånska bordtennisspelarna höll sig väl framme i det sydsvenska mästerskapet, som avgjordes i Karlskrona.

Malmö IF:s Angelica Persson tog hem segern i den öppna damsingeln efter seger i en femsetsfinal (11-5, 11-7, 6-11, 8-11, 11-9) över Eslövs AI:s Caroline Tanska.
IFK Lunds Sofie Andersson gick till semi, där det var Tanska som slog ut henne. Sofie blev trea även i DJ17-klassen. Här var det Eslövs AI:s Kornelia Jönsson som slog henne, 3-1 i set. I finalen fick sedan Kornelia Jönsson se sig besegrad av Jennie Edvinsson från Halmstads BTK.
I F12 fick Angelica Persson se sin dotter Amanda Persson gå till final och bli slutliga tvåa. Leah Tveit Muskantor från Åsa IF blev för svår för Amanda i finalen.
Sjöbo BTK lät höra tala om sig i ett par klasser och i vanlig ordning var det framför allt Annie Hedlund, Joel Nilsson och Hugo Setterlund som stack ut.
Annie Hedlund vann F14 efter att i de sista matcherna satt tjejer från Bergkvara på plats; först Julia Åhnstrand i semin och sedan Alva Themnér i finalen.
I P12 blev Joel Nilsson femma efter att i kvartsfinalen ha stött på patrull från slutsegraren Joel Jonsson, BTK Frej. Även i P14 hade Joel