Skerup intresserad av kvarn

höör Kände fastighetsägaren och tidigare M-politikern från Hörby, Pelle Skerup, är intresserad av att renovera den gamla kvarnen och silon i Höörs stationsområde.
– Jag tittar på det här området, säger han.

Under hösten har en del intressenter hört sig för om Västra stationsområdet i Höör (före detta Bygglandskvarteret). Enligt vad tidningen erfar handlar det om ett par näringsidkare, däribland en ölbryggare som hört sig för om kvarnen och silon. Dessa intressen ska dock ha svalnat.

Däremot finns det fortfarande ett konkret intresse från ett antal byggare att göra något av de två husen. Däribland kände byggaren och fastighetsförvaltaren Pelle Skerup från Hörby.

– Det stämmer. Jag och min arkitekt har suttit i ett möte med kommunledningen i Höör. Vi har då lagt fram ett förslag till en lösning i dessa byggnader.

Det finns dock ett villkor som fortfarande inte är löst om Skerup ska gå in i projektet.
– Jag vill veta tjockleken på väggarna i silosarna för att ta reda på bärigheten. Är de inte tillräckligt tjocka finns ingen ekonomi i projektet och i så fall måste byggnaderna rivas, säger Pelle Skerup.
Frågan om tjockleken ställde Pelle Skerup till Höörs kommun redan i augusti och han väntar fortfarande på ett svar. Hörbyprofilen

Läs mer här: Skerup intresserad av kvarn

kommentarer