Skjuter skarpt igen efter tunga fjolåret: ”Går allt enligt plan kommer de fortsätta gå in”

By Henrik Skoglund

Efter ett tungt fjolår har han nu efter flytten till Växjö finkalibrerat sitt målsikte. Sex mål på hela förra säsongen i Skellefteå har förbytts mot 17 hittills för Andrew Calof. Igår gjorde han sitt fjärde mål på lika många matcher och han är tacksam över utdelningen.
— Det har varit skönt att få lite framgång här och få sig själv att tro igen på att man kan lyckas, berättar 26-åringen för hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det tar lång tid för Andrew Calof att komma ut från Växjös omklädningsrum efter förlustmatchen mot HV71 i Kinnarps Arena på torsdagskvällen. Några timmar tidigare gjorde han sitt 17:e mål för säsongen.
— Ibland studsar puckarna in och ibland inte. Jag är glad över att de hittills den här säsongen går in mer oftare. Förhoppningsvis håller det i sig över slutspelet också, berättar han för hockeysverige.se.

GICK DIREKT FRÅN SKOLBÄNKEN TILL SHL

26-åringen kom till Skellefteå 2014, direkt från en framgångsrik karriär inom universitetshockeyn på Princeton University och levererade i SHL direkt. Efter 35 mål på två säsonger gick det desto tyngre ifjol. Sex mål på 52 matcher. Men krutet verkar ha torkat rejält efter flytten till Växjö i somras.
— Tränarna har jobbat hårt med mig och satt mig i position för att lyckas. Jag spelar med ”Rosie” (Robert Rosén) som är en av ligans bästa playmakers just nu. Att få spela med killar som honom och i bra situationer… tillslut studsar puckarna in, säger Andrew Calof och nämner också lagledningens tålamod och återkoppling som en bidragande anledning till framgången.
— När jag gör misstag är coacherna snabba med att ge feedback: ”Jag ser vad du försöker göra, var inte rädd att testa det igen”.

Det blev förlust i gårdagens match. Men bortsett från det går det bra för Växjö just nu som leder SHL med

Läs mer här: Skjuter skarpt igen efter tunga fjolåret: ”Går allt enligt plan kommer de fortsätta gå in”

kommentarer