Skulle bli lagets toppback – nu tvingas han lämna allsvenska jumbon

By Uffe Bodin

Patrik Parkkonen värvades till Bik Karlskoga för att täcka tomrummet efter poängstarke Henrik Larsson. Men efter att inte ha levt upp till förväntningarna får han nu lämna klubben.
– Det är ett gemensamt beslut, säger sportchefen Thomas Fröberg.

Bik Karlskoga genomgår stora förändringar efter den senaste tidens kräftgång i Hockeyallsvenskan. Klubben har lånat in en hel del spelare samtidigt som flera av nyförvärven som togs in inför säsongen har fått lämna.

Nu blir den finske backen Patrik Parkkonen näste man att flytta från Karlskoga. I ett pressmeddelande skriver klubben att parterna gått skilda vägar.
– Det är ett gemensamt beslut. I och med att Victor Berglind är tillbaka i spel och Arvid Aronsson är åter inom kort känner vi oss tillfreds med vår backuppsättning, säger BIK Karlskogas sportchef Thomas Fröberg.

VRÄKTE IN POÄNG I TYSKLAND

Parkkonen, 24, kom till Bik Karlskoga från Lausitzer Füchse i tyska andraligan. Där svarade han för 50 poäng på 52 matcher förra säsongen.

Förhoppningen var att den offensive backen skulle hjälpa till att fylla tomrummet efter fjolårets poängkung bland allsvenskans backar, Henrik Larsson, som försvann till Brynäs. Parkkonen mäktade med tre mål och 14 poäng på 31 allsvenska matcher innan skilsmässan.

The post Skulle bli lagets toppback – nu tvingas han lämna allsvenska jumbon appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Skulle bli lagets toppback – nu tvingas han lämna allsvenska jumbon

kommentarer