Skyttefest i Österporthallen

HANDBOLL De nästan 2 000 åskådarna i Österporthallen bjöds på en sällan skådad skyttefest. När krutröken lagt sig stod IFK Kristianstad som segrade i slaget om Skåne. Ystads IF hade greppet och ledningen med bland annat 22-18, men orken tröt den sista kvarten och derbyt mot de regerande svenska mästarna förlorades med 30-33.

– Vi var bra i 45 minuter, men tyvärr gick spelet i stå i slutet. Vi stressade upp oss onödigt mycket istället för att dra ner på tempot och vara kyliga, sa Lukas Nilsson, tiomålsskytt och prisad som bäste hemmaspelare.
Annars var YIF länge i förarsätet i en stundtals galen pang-pang-föreställning i bästa vilda västern-stil. Tempot var högt och spelvändningarna snabba. YIF:s superstar Kim Andersson slapp punktmarkering och vände med två mål från distans 1-2 till 3-2. Sedan släppte inte YIF mästarna från Kristianstad förbi sig i målprotokollet förrän 13 minuter från slutet.
Till pausvila gick YIF med en 19-16-ledning. När Kim Andersson i början av den andra halvleken hittade rätt med sin skarpladdade bössa vid tre tillfällen, de två sista målen till 22-18 respektive 23-19, vädrade hemmapubliken morgonluft.
Så långt in i matchen hade Lukas Nilsson inte missat ett avslut. Före paus hittade han rätt åtta gånger bakom den förre