Små välbehövliga ljusglimtar
I skrivande stund sitter jag i solen på en afterski i fjällen. Bland sportlovsfirande familjer råder ingen världskris, inga krig eller sviter av pandemier. All oro är som bortblåst bland rosenkindade barn och jägermeisterfryntliga pappor med stor-större-störst-sejdlar svalkande bira i näven (man blir ju trots allt svettig av att åka skidor). Det kan kännas lite väl egoistiskt och futtigt att lapa sol och skriva om världsliga ting som vin och mat när ett europeiskt land står i brand. Men som min kollega Andreas Grube skrivit, kanske behöver vi de där små ljusglimtarna extra mycket just nu?
Senare ikväll är det dags för Sveriges Mästerkock på tv, och jag läser igenom min intervju med jurymedlemmen Mischa Billing som du hittar nedan. Det är lätt att smittas av hennes otroliga livsglädje. Jag planerar in en finare middag för familjen, bjuder till och öppnar en riktigt fin flaska vin. Varför vänta när livet kan levas nu.