Småkronorna klara för semifinal i Ivan Hlinka Memorial Cup

Det blir semifinal mot Finland på fredag för Småkronorna i Ivan Hlinka Memorial Cup. Man vann den direkt avgörande matchen om semifinal mot värdlaget Tjeckien efter seger med 2-0 i en match där svenske målvakten Filip Gustavsson stoppade en straff i slutsekunderna av andra perioden vid ställningen 0-0.

Småkronorna är klara för semifinal i den stora turneringen Ivan Hlinka Memorial Cup nere i Tjeckien/Slovakien efter seger med 2-0 mot Tjeckien i den sista gruppspelsmatchen idag. En match där en semifinalplats stod på spel för det segrande laget.

Matchen stod 0-0 efter två perioder, mycket tack vare målvakten Filip Gustavsson som spelade starkt i målet. Luleåmålvakten stoppade bland annat en straff med åtta sekunder kvar av andra perioden.

I tredje gjorde Jesper Bratt 1-0 på ett högt och hårt direktskott efter en lång sidledspass från William Fällström ut på högerkanten.
2-0 gjorde Oskar Stål Lyrenäs frispelad av Linus Lundström med nio minuter kvar.

I semifinalen ställs Småkronorna mot Finland, som imponerat i turneringen och slagit USA med 5-1, Slovakien med 5-2 och Ryssland med 3-0. Matchen spelas i Bratislava på fredag klockan 17.30.

I den andra semifinalen kommer Kanada och Ryssland att mötas.