Sömnigt FBK vaknade, vände – och gick vidare

Underläge med 0-2 inför tredje perioden och risk för missat CHL-slutspel. Då tog sig Färjestad samman. Tack vare tre mål i tredje perioden tvingade man fram en förlängning mot tjeckiska Pardubice och kunde gå segrande ur matchen, 4-3.

Färjestad storsatsar mot SM-guld, men försäsongen har bjudit på en hel del skönhetsfläckar. Torsdagens CHL-möte med Pardubice var inget undantag. I två perioder bjöd värmlänningarna på ett riktigt trögt spel och hade svårt att vara kreativa. Det utmynnade också i ett 0-2-underläge – och risk för en missad slutspelsplats.

Men den tredje perioden blev en helt annan historia. Plötsligt började lagets anfallsspel att fungera och Linus Persson skänkte lite energi till Löfbergs Arena när han reducerade till 1-2 i numerärt underläge. Tjeckerna slog tillbaka genom att gå fram till 3-1 fyra minuter senare. Pucken hann dock inte mycket mer än att släppas innan pigge Robbie Earl gjorde 2-3, vilket blev startskottet för en spännande avslutning.

När kvitteringen väl kom återstod det bara 20 sekunder av ordinarie speltid. Nyförvärvet John Persson fick fatt i pucken, vände runt och vräkte in 3-3 från sin öppna position i slottet. Målet säkrade FBK:s slutspelsplats i CHL och fick gästande Pardubice att misströsta. I