”Stal” segermålet från junioren – räddade säsongen: ”Äh, han har några att se fram emot”

By Uffe Bodin

Han var rätt man på rätt tillfälle – och stal hjälterollen från en junior som aldrig hade gjort mål i SHL. Själv hade Gustav Possler ingen aning om vad som hände när han räddade Djurgårdens säsong.
– Jag fattade inte ens att det var mål, jag undrade bara ”Vad hände!?”, säger han till hockeysverige.se efter övertidsvinsten med 4–3 mot Färjestad.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Axel Jonsson Fjällby jublade som om det inte fanns någon morgondag. Allt tydde på att den 19-årige junioren räddade Djurgårdens säsong med sitt första SHL-mål. Men de som granskade situationen lade märke till något annat. Pucken hade träffat Gustav Posslers skridsko på väg in i mål. Därför blev matchvinnaren i förlängningen en helt annan än vad som först hade rapporterats.
– Snodde jag det? utbrister Possler när han möter media efter matchen.
– Äh, men han har några att se fram emot. Det kommer nog snart.

Possler var dock inte redo att ta ansvaret för 4–3-målet som efter granskning skickar Djurgården till en tredje och avgörande åttondelsfinal i Karlstad på onsdag. Han bara skakade på huvudet.
– Jag tror inte att jag har förstått det än. Jag stod bara där och kände inte ens pucken. Jag fattade inte ens att det var mål, jag undrade bara ”Vad hände?”, säger Possler med ett skratt och tillägger att han aldrig han bli orolig när domarna beslutade sig för att titta närmare på situationen innan målet godkändes.
– Jag fattade inte ens själv, så hur skulle jag ha kunnat sparka in den?

Matchen gick i vågor. Efter att Djurgården gått fram till 2–0 via två powerplay-mål slog gästerna tillbaka, gick ikapp och om i den andra perioden. Innan de 20 minuterna var färdigspelade hade Linus Johansson kvitterat till 3–3 och bäddat för en förlängning som införlivades efter en mållös tredje period.