Stämningsfull vinterkonsert på Hovdala

Kultur och Nöje

KONSERT
Vinterkonsert
Hovdala slott, fredagen den 11 december
Medverkande: Hanna La Fleur, Anna Renud, Sallie Jönsson, Erik Nielsen
Conferencier: Ingvar Andersson
Kör: Sofia Samuelsson, Linda Reimers, Johanna Björklund, Malin Fredriksson, Tobias Wernersson, Ola Gunnarsson, Filip Hällefors.
Orkester: Marcus Svensson trummor, Jacob Gustavsson piano, Martin Davidsson bas, Andrée Rensfelt gitarr

Recension

Himlen hänger stjärnsvart, men snön lyser mest med sin frånvaro när det stundar vinterkonsert på Hovdala slott. Det gör nu inget för där är ändå underbart vackert och stämningsfullt, med marschaller längs gångvägarna och ljusstakar i arrendatorbostadens fönster.
Även inne på logen har man fixat fint och juligt. Glöggdoft, snygg scenografi och vit andedräkt skapar precis den rätta julkänslan när man gonar in sig i medhavd filt framför scenen. Och så sätter det igång med det digra programmet där duktiga, lokala musikförmågor och a capellasångarna Vocal Six förgyller kvällen i en riktig vinterkonsert. Konferencier är rutinerade Ingvar Andersson som bjuder på både högt och lågt.

Programmet är varierat och välkomponerat. Julsånger blandas med visor, pop och ballader. Anna Renud framför Vinterhamn med glitter både i stämma och ögon och Hanna La Fleur sjunger Koppången så att håret reser sig. Säkra Sallie Jönsson förenar sig med de två i popballaden Love you I do. Till sin

Läs mer här: Stämningsfull vinterkonsert på Hovdala

kommentarer