Stockholms betydelse som hockeystad är gravt överskattad (?)

Helt ärligt, hur står det till med ishockeyintresset i Stockholm egentligen? Och hur viktig är egentligen huvudstaden för spelarutvecklingen i Sverige?

Innan ni surnar till och känner er trampade på tårna här. Jag försöker på intet sätt hävda att det prompt ligger till på ett speciellt sätt. Men någonstans är det ändå viktigt att reflektera och inte bara godta ständigt upprepade mantran som sanningar.

Hur många gånger har ni inte hört resonemang om att ishockeyn i Stockholm är livsviktig för talangutveckling och att huvudstaden är en riktig hockeystad?

Ofta är det väldigt prominenta herrar från ishockeyförbund och andra viktiga positioner som gång efter annan hävdar att i Stockholm där är ishockeyn stor och viktig.

Men är det verkligen sant?

Jag tycker mig mer och mer se att vår vackra huvudstad inte alls bryr sig om ishockey i så stor utsträckning som det påstås.

För kom igen. Den enda föreningen i Stockholm som har någorlunda drag omkring sig är Djurgården. Och en klubb ensam kan inte dra ett helt tåg i en så pass stor stad.

Snarare visar publiksiffrorna för klubbarna bakom Djurgården på ett smärtsamt ointresse.

AIK och Hammarby. Två gigantiska varumärken som drar enorma åskådarmassor till sina fotbollsmatcher har förtvivlat svårt att få ens de närmast sörjande …Läs mer

Läs mer här: Stockholms betydelse som hockeystad är gravt överskattad (?)

kommentarer