Stökigt när Ryssland slog Kanada i ”för-OS” – ratade Flyers-forwarden avgjorde

By Uffe Bodin

Ryssland besegrade Kanada med 3–2 i kvällens möte i för-OS i Sotji. Men det var stöket på isen som stal rubrikerna efteråt.

Det har kallats för ”för-OS”. Sotji Hockey Open är nämligen ett tillfälle för framför allt Kanada att utvärdera de spelare man har i Europa som kommer att bygga stommen i det OS-lag man ställer upp med i Pyeongchang, Sydkorea i februari.

Efter att ha besegrat KHL-laget Sotji med 1–0 i första matchen förlorade Kanada kvällens match mot Ryssland med 2–3. Segerskytt för ryssarna blev Roman Liubimov, som i fjol gjorde ett mindre lyckat försök att etablera sig i NHL med Philadelphia Flyers. CSKA Moskva-forwarden sköt segermålet i powerplay med fem minuter kvar av den andra perioden.

EFTERSLÄNG LEDDE TILL STORBRÅK

Det var efter det som det blev stökigt på isen. Med bara sekunder kvar av andra perioden delade Kanadas back, tillika målskytt Maxim Noreau ut en eftersläng som fick ryssarna att se rött.

Ryssland fick övriga mål från Stanislav Galiev och Artiom Fjodorov. Kanadas andra mål gjordes av Gilbert Brule.

Kanada hade Frölundas back Jonathan Sigalet och Brynäs forward Kevin Clark i laget. Utöver dessa nuvarande SHL-spelare fanns även tidigare Brynäs-stjärnan Greg Scott på isen.

The post Stökigt när Ryssland slog Kanada i ”för-OS” – ratade Flyers-forwarden avgjorde appeared first on Hockeysverige.