Storstryk för Redhawks

Malmö Malmö Redhawks spelare brukar snacka om att det är viktigt att komma till jobbet varje kväll.
På torsdagen gjorde de inte det, vilket ledde till förlust 1–7 (1–2, 0–3, 0–2) mot Linköpings HC i SHL.

Det syntes redan i de första bytena. Ingen timing i passningarna, felskär och märkliga pucktapp.
Torsdagskvällen var verkligen inte Malmö Redhawks kväll.
Jens Jakobs tappade klubban och hade svårt att fullfölja sin defensiva uppgift strax före Carl Dahlström tryckte in 0–1 efter 6.29.
Därefter fortsatte ”rödhökarna” att rada upp så många misstag att det till slut blev mer eller mindre omöjligt för Linköping att inte göra mål med jämna mellanrum.
Joey Tenute bjöd på läget som gav Anton Karlsson chansen att sätta 0–2 efter 17.08.
Andreas Thuresson skänkte bort pucken i egen zon till Andrew Gordon som serverade Garret Roe möjligheten att peta in 1–3 efter drygt halva matchen.
Ett par minuter senare släppte Jonas Gunnarsson en retur rakt ut i banan till Jakob Lilja och 1–4 var ett faktum.
Den Limhamnsfostrade Linköpingsforwarden hann med ytterligare ett mål i den andra perioden sedan han snyggt tagit sig förbi de passiva Redhawksbackarna Johan Ivarsson och Derek Meech innan han lyfte en backhand förbi inbytte Oscar Alsenfelt.
1–6 kom genom Sebastian Karlsson med sex minuter kvar