Svenskduon bakom säsongens första tränarsparkning

I KHL överlever du inte länge om du förlorar lite matcher som coach, oftast. Idag blev Ladas Sergej Svetlov den första tränaren att få sparken, och det bara strax över tre veckor in på säsongen.

Klubben har bortsett från en 6-0-seger borta mot Barys, där allt gick lagets väg, haft förtvivlat svårt att både göra mål och få något konstruktivt spel alls att fungera under säsongsinledningen och utöver de där sex målen mot Barys har klubben bara gjort tolv mål på nio matcher. Man har dessutom ligans sämsta PP så här långt med plågsamma 2,9 procent efter att bara ha gjort ett mål på 35 PP.

Droppen som fått Lada-bägaren att rinna över är att klubben har tre raka förluster, varav två hemma i rad mot Jugra och Torpedo med 1-2.
Torpedo förlorade man mot igår där Carl Klingberg kvitterade till 1-1, framspelad av Linus Videll.
Videll var sedan i högsta grad iblandad i 2-1-målet när han själv höll på att göra det, men där pucken rensades undan på mållinjen men inte bättre än att Vladimir Galuzin fick den i gapet och satte segermålet.

Tobias Viklunds lag, som ligger sist i den östra konferensen, kommer nu att coachas av Sverigebekantingen Artis Abols, som varit assisterande

Läs mer här: Svenskduon bakom säsongens första tränarsparkning

kommentarer