Svensken drar ifrån i poängligan – finländaren nådde milstolpe

By Henrik Skoglund

Dallas tog inatt sin andra raka seger när de på bortaplan besegrade New York Islanders med 2-5. Svenske backen John Klingberg bidrog med två assist och han drar nu ifrån i backarnas poängliga.

Det var inget snack i Barclays Center när New York Islanders tog emot Dallas Stars. Tyler Pitlick och Alexander Radulov såg till att bortalaget ledde med 0-2 i den första pausen och i den andra perioden kunde Remi Elie och Jamie Benn öka på till 0-4.

Tillslut blev det 2-5 och på två matcher denna säsong har nu Dallas två segrar och 10-2 i målskillnad mot Islanders.
— Det är ett lag vi inte möter speciellt ofta. Jag vet inte… det är vad det är. Ibland kan du inte förklara, sa Islanders kapten John Tavares till nhl.com efter matchen.

ÖKAR FÖRSPRÅNGET

En annan John, Klingberg, hade två assist i matchen och nu drar han ifrån i backarnas poängliga. De två assisten innebär att han nu gjort 27 totalt och kanske, kanske blir han den tredje svenska backen sedan efter Nicklas Lidström och Erik Karlsson att vinna backarnas poängliga i NHL.

Dallas målvakt Kari Lehtonen vann sin 300:e seger.
— Det var kul. Det var skönt att ta den på första försöket. Självklart fanns det i bakhuvudet och det var skönt att få den direkt, sa 34-åringen efter matchen.

Kari on his 300th win: ”Of course it was in the back of my head, it would be nice to get it right away. It was a nice feeling.” pic.twitter.com/yakKuXvenI

— Dallas Stars (@DallasStars) December 14, 2017

Tyler Pitlick gjorde sitt andra mål för matchen i inledningen av

Läs mer här: Svensken drar ifrån i poängligan – finländaren nådde milstolpe

kommentarer