TJEJKRONORNA ÄR I JVM-FINAL: ”Känns som vi har lite kvar att ge”

By Henrik Skoglund

Sverige har hittills stått för ett starkt U18-VM. Idag tog de sig till final efter att ha besegrat Ryssland med 2-1. I finalen väntar USA som tjejkronorna tog poäng mot i gruppspelet.
— Tjejerna vet att de gjort något historiskt att bli det första icke nordamerikanska lag att spela final, säger Team Manager Stefan af Bjuhr till hockeysverige.se.

Det skulle dröja till 23 sekunder över halva matchen spelad innan första målet kom i JVM-semifinalen mellan Sverige och USA. Josefin Bouveng, assisterad av Lina Ljungblom och Mina Waxin, hittade rätt i powerplay bakom den ryska målvakten Diana Farkhutdinova.

Ilona Markova kvitterade sedan i powerplay i den tredje perioden. Ylva Martinsens landslag kom dock tillbaka blixtsnabbt när Jenny Antonsson hittade rätt i numerärt överläge mindre än två minuter senare.
— Det känns som vi har lite kvar att ge. Vi i ledarstaben känner att det finns mer att ta av i spelet med puck. Bara hoppas att vi kan plocka fram det mot USA, säger Stefan af Bjuhr.

I finalen väntar som sagt USA som tidigare idag besegrade Kanada med 4-3 i den andra semifinalen. Ett USA som aldrig på denna nivå förlorat mot något annat lag än just Kanada.

The post TJEJKRONORNA ÄR I JVM-FINAL: ”Känns som vi har lite kvar att ge” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: TJEJKRONORNA ÄR I JVM-FINAL: ”Känns som vi har lite kvar att ge”

kommentarer