Tre poäng av finska stjärnan – upp i delad poängligaledning i SDHL

By Uffe Bodin

Michelle Karvinen vann SDHL:s poängliga i överlägsen stil i fjol. Den här säsongen har Luleås finska fixstjärna fått tuff konkurrens av Linköpings schweiziska skarprättare Lara Stalder, men i kväll tog sig Karvinen ikapp sin kombattant när Luleå utklassade Brynäs med 8–0.

1 240 åskådare var på plats i Coop Norrbotten Arena för att se sitt Luleå ta sig an Brynäs i SDHL. De fick sitt lystmäte. Luleå sköt nämligen åtta mål på landslagskeepern Sara Grahn och bjöd på en riktig överkörning med 8–0.

Michelle Karvinen klev fram i storvinsten och sköt två av målen och hade ytterligare en assist. Hon tog sig därmed ikapp schweiziskan Lara Stalder, Linköping, i poängligan. Båda stjärnorna har 37 poäng, men Stalder har spelat fem matcher fler än Karvinen.

Luleå fick även tre poäng (1+2) vardera från Emma Nordin och Jenni Hiirikoski medan Melinda Olsson, Rebecca Stenberg, Anja Stiefel och Christa Alanko sköt övriga mål.

Efter 16 spelade matcher är Luleå trea i tabellen, men har ett bättre poängsnitt per match än tvåan Modo (19 matcher) och ettan Linköping (21 matcher).

*****

Modo vann sin hemmamatch mot Leksand med 2–0 efter att Jenelle Kohanchuk och Alice Östensson gjort målen i första perioden. Sarah Berglind, som är tillbaka i spel efter sin familjetragedi, stoppade 31 skott och höll säsongens första nolla.

*****

AIK hemmaslog Göteborg i Ritorp med 4–1. Det krävdes dock en rejäl uppryckning i tredje perioden från Solnalaget för att trepoängaren skulle bärgas. Genevieve Bannon hade gett GHC ledningen i andra perioden och det var först knappt fyra minuter in i slutperioden som utdelningen kom för hemmalaget. Agnes Wilhelmsson satte 1–1