Tre till sjukhus efter storbråk på Svalövsskola

Svalöv Tre elever fick föras till sjukhus efter ett storbråk på Linåkerskolan i Svalöv.
Den svårast skadade fick föras till Skånes universitetssjukhus.

Bråket ägde rum vid lunchtid på fredagen och polisen larmades till platsen strax före klockan tolv på dagen.
En av eleverna var fortfarande vid femtiden kvar på sjukhuset med bruten handled och ett nyckelben brutet och en annan fick fick komma hem efter att en hjärnskakning konstaterats medan den tredje fick plåstras om på vårdcentralen, enligt ett mejl som sänts ut till ledamöter och ersättare i bildningsnämnden i Svalövs kommun från Kerstin Lingebrant, utbildningschef i Svalövs kommun.

Polisen bekräftar att man ryckt ut till platsen för att upprätta tre anmälningar, en för grov misshandel och två för misshandel. Man har också förhört de inblandade och vittnen.
En patrull har också skickats ut till Sus i Lund för att förhöra den svårast misshandlade. Av polisen beskrivs pojkarna som varande i 14-15-årsåldern.

En jämnårig elev, som såg händelsen, berättar för Skånskan att bråket handlar om en konflikt, där ett flyktingbarn mobbats av ett antal andra flyktingbarn.
– Vi fick tidigare under dagen veta att det skulle bli ett slagsmål. Vi blev jätteoroliga för att de skulle göra honom illa, så vi var åtta stycken som sprang dit.

Argumentation

Läs mer här: Tre till sjukhus efter storbråk på Svalövsskola

kommentarer