Utmärkelserna haglar över McDavid

Han har sannolikt spelat sin sista juniormatch och som avslutning på en sanslös juniorkarriär haglar nu utmärkelserna över Connor McDavid. När de kanadensiska juniorligorna, CHL, summerade sin säsong kammade superlöftet hem inte mindre än tre olika priser. Han fick pris som årets spelare i CHL, han fick Jack Link’s Top Prospect Award, som utdelas till ligornas största talang, och han fick dessutom pris som den spelare som bäst kombinerat starka prestationer på isen med detsamma i skolan för andra året i rad.

McDavid kommer att väljas av Edmonton Oilers som första spelare i draften inom mindre än en månad och förväntas slå sig in i NHL redan nästkommande säsong. Där förutspås han spela tillsammans med stjärnor som Taylor Hall och Jordan Eberle redan från start och bli vändningen för ett Oilers som länge varit förpassat till det absoluta bottenträsket.

Under sin sista säsong med Erie Otters i OHL svarade 18-åringen för 120 poäng (44+76) på 47 grundseriematcher och 49 poäng (21+28) på bara 20 slutspelsmatcher. Han ledde sitt lag hela vägen fram till finalen i OHL-slutspelet, där till sist Oshawa Generals blev för svåra. McDavid var även med och spelade hem Kanadas första JVM-guld på sex …Läs mer

Läs mer här: Utmärkelserna haglar över McDavid

kommentarer