Varierat och välkomponerat

Recension Himlen hänger stjärnsvart, men snön lyser mest med sin frånvaro när det stundar vinterkonsert på Hovdala slott. Det gör nu inget för där är ändå underbart vackert och stämningsfullt, med marschaller längs gångvägarna och ljusstakar i arrendatorbostadens fönster.

Även inne på logen har man fixat fint och juligt. Glöggdoft, snygg scenografi och vit andedräkt skapar precis den rätta julkänslan när man gonar in sig i medhavd filt framför scenen. Och så sätter det igång med det digra programmet där duktiga, lokala musikförmågor och a capellasångarna Vocal Six förgyller kvällen i en riktig vinterkonsert. Konferencier är rutinerade Ingvar Andersson som bjuder på både högt och lågt.

Programmet är varierat och välkomponerat. Julsånger blandas med visor, pop och ballader. Anna Renud framför Vinterhamn med glitter både i stämma och ögon och Hanna La Fleur sjunger Koppången så att håret reser sig. Säkra Sallie Jönsson förenar sig med de två i popballaden Love you I do. Till sin hjälp har de kompetenta musiker och sju duktiga körsångare. Och två av dessa gör en riktigt häftig Jingle Bells tillsammans med Erik Nielsen som också framför några sköna soullåtar från egen skiva.

Så är det dags för Vocal Six och nu blir det åka av i

Läs mer här: Varierat och välkomponerat

kommentarer