Växjöcentern fortsatt formstark – sänkte schweiziska storklubben

By Måns Karlsson

Växjö har redan skaffat sig ett fint läge för avancemang från sin CHL-grupp. I kväll tog man en stark 3-0-seger borta mot Davos, sedan en oväntad matchvinnare återigen klivit fram.

Redan i CHL-premiären mot Liberec hittade han rätt en gång. Idag visade breddcentern Erik Josefsson att hans målform är intakt. 30-åringen slog nämligen till två gånger om när Växjö tog en stark seger mot den schweiziska storklubben Davos, på bortaplan.

Josefsson satte 1-0 knappt sex minuter in i den första perioden och fyllde på med 2-0-målet bara några minuter in i den andra perioden. Därmed står han på tre mål på två CHL-matcher. Det kan jämföras med de tio mål han sköt på hela förra SHL-säsongen.

Växjö fick också se ett 3-0-mål i den andra perioden. Tuomas Kiiskinen var den som klev fram och sköt spiken i kistan. Viktor Fasth höll nollan i Växjömålet.

Sam Hallams manskap toppar gruppen på fem poäng, med Liberec som tvåa på fyra och Davos som trea med tre poäng. Då ska man komma ihåg att Växjö dessutom mött de två huvudkonkurrenterna i kampen om gruppsegern. Det enda lag man ännu inte mött är gruppens slagpåse Cardiff som är utan poäng och har mindre smickrande 3-15 i målskillnad efter de två inledande matcherna.

The post Växjöcentern fortsatt formstark – sänkte schweiziska storklubben appeared first on Hockeysverige.