Victor Hedman satte nytt klubbrekord: ”Något att se tillbaka på”

By Uffe Bodin

Med karriärens 73:e NHL-mål fastställde Victor Hedman 5–2-segern mot Vancouver Canucks. Och passade samtidigt på att sätta nytt klubbrekord.
– Det är något att se tillbaka på när det är över, säger Hedman till Sportsnet.

NHL:s kanske bästa lag mot ett av NHL:s sämsta. Vancouver Canucks hade inte mycket att sätta emot när man besökte Tampa Bay Lightning i natt. Hemmalaget vann med bekväma 5–2 efter att ha haft en 4–0-ledning efter två perioder.

Victor Hedman var den som fastställde slutresultatet när han klämde in det avslutande målet bakom Anders Nilsson i powerplay sent i den tredje perioden. Målet var hans 73:e sedan NHL-debuten för Lightning 2009 och innebar att han satte nytt klubbrekord i antal mål av en back i Tampa. Inför nattens match delade Hedman den ledningen med tjecken Pavel Kubina, som sköt 72 mål på 662 matcher för klubben. Hedman nådde 73 mål på 598 matcher.

HADE REDAN KLUBBREKORDET FÖR POÄNG

– Det är kul, något att se tillbaka på när det är över. Men jag vet att (lagkamraten Michail) Sergatjev kommer att jaga det under en väldigt lång tid framöver, sade svensken till Sportsnet efter matchen.

Victor Hedman hade även en assist i vinstmatchen och står noterad för 36 poäng (8+28) på 49 matcher. Totalt har 27-åringen gjort 337 poäng under NHL-karriären. Han är med det sedan en lång tid tillbaka klubbens bästa poängplockare bland backarna som representerat Tampa Bay Lightning sedan klubben trädde in i NHL 1992.

I Vancouver svarade Alexander Edler för två assist och Henrik Sedin för en.

Tampa Bay – Vancouver 5–2 (1–0, 3–0, 1–2)
Tampa Bay: Nikita Kutjerov (28) (Victor Hedman), Yanni Gourde (20), Adam Erne (1), Steven Stamkos (20), Victor Hedman (8).
Vancouver: Brock Boeser (26)